Friday, June 03, 2005

Σκυλοβαριέμαιιιιι

θανάσιμα...επώδυνα...
τόσο όσο δεν έχει βαρεθεί ποτέ ούτε η Άννα η Αρχηγός της Βαρεμάρας!!!
Αντί να είμαι στο δρόμο να ταξιδεύω είμαι εδώ....γκρρρ

Και τώρα που είπα για αρχηγός....θυμήθηκα την πορεία που έχω με την Άννα τόσα χρόνια.

Την πρώτη φορά που πήγα σαν στέλεχος (χμμμ ωραία ακούγεται αυτό) στο Σώμα Ελλήνων Οδηγών, στην γαϊδουρινή ηλικία των 19,
είχα για Αρχηγό μια άξια κοπέλα την Α. , Υπαρχηγό Α' τον πολυμήχανο Θ.
και Υπαρχηγό Β' την πανάθλια (:P) Άννα ...που ναι απο τότε βαριόταν και εγώ ήμουν ένας απλός βοηθός (του κλώτσου και του μπάτσου...καθάριζα τουαλέτες...άπλωνα το θειάφι γύρω γύρω από την κατασκήνωση...και πολλά άλλα σιχαμερά)

Την επόμενη χρονιά η Αρχηγός και ο Υπαρχηγός παντρεύτηκαν και ζήσαν αυτοί καλά και εγώ χειρότερα...διότι εγκατέλειψαν την ομάδα και βρέθηκα ξαφνικά με Αρχηγό την Άννα :(

Βέβαια πήρα προαγωγή και έγινα Υπαρχηγός Α' !!! (Υπαρχηγό Β' και βοηθό δεν είχαμε...άρα η προαγωγή ήταν μόνο στα χαρτιά,, σκάψιμο και κατασκευή υπαίθριας τουαλέτας, κυνήγι φιδιών ,αποψιλώσεις, ξύλινες κατασκευές, εκμάθηση τραγουδιών...και άλλες φοβερές και τρομερές δραστηριότητες)

Στα μέσα κάθε εβδομάδας είχαμε το Αρχηγείο (η Άννα και εγώ δηλαδή) meeting για να οργανώσουμε την συγκέντρωση του Σαββάτου.

Τα απαραίτητα για την διεξαγωγή του meeting ήταν:
- Κρασί κόκκινο,( συνήθως για να μην ξοδευόμαστε πίναμε το κρασί που έφτιαχνε η γιαγιά της στο χωριό...ένας ξυδιάς... μα τι ξυδιάς)
-Σάντουϊτς ή πίτσες ή χάμπουργκερ (πολύ συχνά κερνούσε το Αρχηγείο ο εξαιρετικός μπαμπάς Μιχάλης, της Άννας)
- Τράπουλα για μπιρίμπα ή DVD

Όπως καταλαβαίνεται το meeting ήταν πολύ παραγωγικό με αποτέλεσμα κάθε Σάββατο να πηγαίνουμε την ομάδα στο πάρκο της πόλης για να τα ξεγελάσουμε με κανένα παιχνίδι ώστε να μην βαριούνται μαζί μας...και να νοιώθουν περήφανα για ακόμη μια φορά που είναι Οδηγοί :)
Καμιά φορά καλούσαμε ως γκεστ τον πρώην Υπαρχηγό Α' με την κιθάρα του και γαϊδουροτραγουδούσαμε όλοι μαζί.

Με αυτά και αυτά ήρθε και η Άνοιξη και έπρεπε να πάμε την ομάδα μια εκδρομή...μας είχαν φάει τα σκασμένα.Τριήμερη στην Κόνιτσα...(θυμάσαι Αρχηγέ μου;;;)
Η προετοιμασία όπως καταλαβαίνεται κράτησε μήνες...και ξοδεύτηκαν πολλά μπουκάλια ξυδιού...εεε κρασιού εννοώ.

Φανταστείτε σκηνικό...η Άννα και εγώ versus 12-13 παιδάκια να τρέχουν και να πηδάνε σαν τα κατσίκια στην εξοχή...να μην μαζεύονται με τίποτα...πάνω κάτω στα λαγκάδια και στα βουνά.

Τι αναβάσεις τους κάναμε...τι καταβάσεις...τι πεζοπορίες δίπλα στο ποτάμι...τίποτα αυτά...ήθελαν και άλλο....duracel.
Φτιάξαμε και εμείς ένα "παιχνίδι πόλης"..τα αμολήσαμε να ψάχνουν και αράξαμε στο καφενείο με τους παππούδες να παίζουν πρέφα και να κοιτάνε τις πρώτες γυναίκες που είχαν μπεί ποτέ σε αυτό το καφενείο από αρχής του κόσμου.

Τα ταράξαμε στις πίτσες και τα μπαγιάτικα σαντουϊτς...τα ξεπατώσαμε στο τρέξιμο και ούτε ματαξαναζητήσανε εκδρομή εκείνη την χρονιά.

Αχ...μα τι θυμήθηκα σήμερα...!!!

Υπόψη ... πάντα ήθελα να γίνω Αρχηγός στην θέση του Αρχηγού....
μετά τα παρατήσαμε και οι δυό :(



10 comments:

Anna said...

Ti thumithikes twra re uparxige...

Ax, ekeini i katarameni ekdromi stin Konitsa... me ta topika kwlopaida na mas exoun taraksei olo to bradu sto giouxarisma giati ithelan na mpoukaroun sto sxoleio na koimithoun mazi mas (neo aima sto xwrio blepeis, i omada kata 90% apoteloutan apo koritsakia), thumasai?

Emena ola auta ta odigika sunexizoun na min mou aresoun (i stoli, i parelasi, o orkos kai loipes stratogkaulikes malakies) alla i kataskinwseis itan allo pragma.

Y.G: To krasi to eftiaxne o pateras mou (mpampas Mixalis) ki oxi i giagia mou....kai DEN itan ksudi!!!!
Y.G2: Exoume afisei epoxi sto Swma, eimaste to kalutero arxigeio pou perase pote! Tria zitw gia tin arxigo!! Ante, ki ena zitw gia tin uparxigo...:P

Your Man said...

Μισητές Οδηγοί.

ΣΕΠ rulez!

(άαααχ, τό'βγαλα από μέσα μου, 7 χρόνια Πρόσκοπας)

Anna said...

xaxaxaxaxaxa!!! I KNEW IT!!!

To iksera apo tin prwti stigmi pou diafwnisame oti eixe pio batheies rizes to prama!

Stratogkaulos ki esu loipon.... :P

Your Man said...

Εγώ στρατο(γ)καύλος;

Έπρεπε να σπουδάσεις Ψυχολογία ρε συ Άννα.

Ανυπότακτος είμαι.

alex said...

Anna:μόνο ένα ζήτω για την υπαρχηγό;;;
Συμφωνώ για τα τυπικά του Σώματος...αλλά καραγουστάρω μια κατασκήνωση τρελά.
Το περιστατικό με τα κωλόπαιδα δεν το ανέφερα...αλλά το θυμάμαι συχνά...τα καταφέραμε όμως οι δυο μας , τα διώξαμε :)

george: το ήξερα ότι είσαι πρόσκοπος και επίσης περίμενα το σχόλιο σου...
Άκου εκεί μισητές....απα πααα
Εγώ θα τρέφω συντροφικά και φιλικά αισθήματα για σένα και ας είσαι ένα βρωμερό και κακομαθημένο παλιοπροσκοπάκι :P

Anna said...

Logiko George to anupotaktos, efages to "strato" sti mapa apo ta paidika sou xronia kai to sixathikes!

Alex: fusika kai ta kataferame!! (ti akribws kaname gia na ta diwksoume thumasai? tha sou pw egw: tipota! afou ta kraksame peninta fores kai den efeugan, kleistikame mesa kai den kleisame mati me tis fwnes kai ta peiragmata tous, mexri den kserw ti wra pou fugane! spoudaio katorthwma! :P )

alex said...

Βρε Άννα τα μισά θυμάσαι μου φαίνεται.....
ναι όντως αφού τα κράξαμε μερικές φορές και δεν έφευγαν...βγήκαμε στην είσοδο, είπαμε στα παιδιά να κλειδώσουν απο μέσα και να μην ανοίξουν ακόμα και αν μας δέρνουν :)
Καθήσαμε στην πόρτα για πολύ ώρα χωρίς να βγάλουμε λέξη..το τι βρισίδι είχαμε ακούσει δεν λέγεται, αν απαντούσαμε όμως ακόμα εκεί θα ήμασταν και θα τις τρώγαμε.
Τους σπάσαμε κυριολεκτικά τα νεύρα...και αναγκάστηκαν να φύγουν.
αυτό κάναμε...και για μένα ήταν σπουδαίο το ότι υπερασπιστήκαμε τα πιτσιρίκια μας (τα διαολάκια μας για την ακρίβεια) μέσω της σιωπής!!!
Αλλά που να θυμάσαι...αυτή η μεγαλειώδη ιδέα ήταν δική μου :P

Stefanos said...

Ορίστε ρε κατάντια η γενιά μου. Τι ειναι αυτά ρε? αντί να θυμάστε βραδιές με μάσες,αλκοόλ,ξενύχτια,έρωτες,κλάμματα,χαρές,σουρεαλιστικούς διαλόγους ,
(κλασσικό παράδειγμα : Χαλκιδική, Καλλιθέα, 6 το πρωί,λιάρδα, περιμένουμε να δούμε την ανατολή. -Η Καλλιθέα βλέπει δύση,αλλά δεν μας πτοεί-. "Ρε μαλάκα, γιατί δεν φαίνεται η ανατολή?" "Έχει ήδη βγεί ο ήλιος ρε" "Ναι αλλα γιατί δεν τον είδαμε να βγαίνει?" "Ξέρω γω, θα είναι πισω απο κανα σύννεφο" "ΔΕν εχει σύννεφα" "Α,..ε τοτε ισως γιατί ο ήλιος βγαίνει απο πισω μας" "Α..")
αντι για ιστορίες του στύλ "θυμάσαι κεινο τον γκομενο που έτσι και αλλιώς και αλλιώτικα κλπ κλπ κλπ" κάθεστε και μου λέτε ρε για κατασκήνωση με παιδάκια? ΗΜΑΡΤΟΝ! Σε λίγο θα μας πειτε για τις περιπέτειες σας στο κατηχητικό,οπου η πλέον ενδιαφέρουσα σκηνή ήταν οταν ο παπάς έβαλε λιγα καρβουνάκια στο λιβανιστήρι και του τελείωσαν πριν κανει τον γύρο :P :P
ΟΟΥΥΥΥ ΨΟΦΙΜΙΑΑΑΑΑΑΑΑ :P Δεν ειστε συνομήλικές μου εσείς ρεεεεεεεεεεεε

alex said...

Ξεκινήσαμε με μια αθώα εμπειρία όπου δεν συμπεριλαμβάνετε σεξ, ποτά και πολλοί γκόμενοι...
Τις άλλες τις ζουμερές...που έχουν πολλά ποτά, ιντριγκες , γκόμενους και σέξ πάνω στα βουνά τις αφήνω για το άλλο blog το πρόστυχο :P
Αυτή η κατασκήνωση ήταν για παιδιά...τα καλά γίνονται στις κατασκηνώσεις στελεχών.
Αγαθονήσι '98!!!
Και μην είσαι ανυπόμονος...σιγά σιγά 8α τις βγάλουμε τις βρωμιές μας στην φόρα :)

Κατηχητικό ποτέ αγαπητέ μου.

Stefanos said...

αυτο ΑΝ θέλω το πιστεύω..αναμένω αποδείξεις !! :)