Tuesday, June 06, 2006

Ρεπό - μια σπουδαία ανακάλυψη



Το ρεπό ξεκίνησε το προηγούμενο βράδυ όταν δεν έβαλα το ξυπνητήρι να χτυπήσει.
Έκλεισα όλα τα παράθυρα για να μην μπει ούτε μια ακτίνα φωτός και με ξυπνήσει.
Σήμερα ήθελα όλη μέρα να χαζολογήσω. Και αυτό έκανα.

Μετά από μια πρόχειρη μακαρονάδα, μετά από δίωρο βούλιαγμα στον καναπέ φτιάξαμε ένα μεγάλο ποτήρι φραπέ και αναχωρήσαμε για την παραλία.
Ήταν λίγο βρώμικη και κρύα και δεν κολυμπήσαμε αλλά αυτή η ησυχία και το γλυκό αεράκι ήταν αρκετό για να δροσιστούμε.

Βρήκα χρόνο να διηγηθώ στον σύντροφο μου μικρές ιστορίες από το βιβλιοπωλείο.
Η πρώτη πελάτισσα που προσπάθησα να εξυπηρετήσω ήταν μια γλυκύτατη κυρία πάνω από ενενήντα ετών (ναι, 90) που μου ζήτησε τα βιβλία "Πως να καθυστερήσετε τα γηρατειά" και "Μαθαίνω να ζω".
Ντοϊγκ!!!
Σε αυτήν την στιγμή κρίθηκε η πρόσληψη μου. Αν γελούσα (όπως πολύ το επιθυμούσα) θα ήταν η πιο σύντομη πρόσληψη στην ιστορία.
Πως να καθύστερήσετε τα γηρατειά καλή μου κυρία στα ενενήντα σας;

Ένας ιερέας κρατώντας ένα θεολογικό βιβλίο πλησίαζε το ταμείο. Από μακριά άκουγα τα κέρματα να χτυπάνε στην μεγάλη τσέπη του ράσου. Σαν κουδουνίστρα.
-28,90 παρακαλώ
-Μισό λεπτό δεσποινίς...
Γέμισε την χούφτα μου με όλων των ειδών τα κέρματα. Συγκράτησα ξανά το γέλιο μου. Μετρούσα... μετρούσα... ατελείωτα τα κέρματα...
Όταν έφυγε κρυφογελούσα.

Το αφεντικό μου συστήθηκε την δεύτερη μέρα. Ως τότε ζητούσα περιγραφές από τους συναδέλφους μου για να αποφύγω αυτό που τελικά δεν απέφυγα.
Καθόμουν στο ταμείο, διάβαζα ένα κατάλογο με βιβλία και τα έψαχνα στον υπολογιστή για να μάθω πως δουλεύει το σύστημα αλλά αν κάποιος με έβλεπε θα νόμιζε πως χαζεύω. Με πλησιάζει ένας κύριος:
-Καλημέρα σας δεσποινίς μου
-Καλημέρα σας (χαμόγελο που σκοτώνει και ύφος "πως-μπορώ-να-σας-βοηθήσω;")
-Είμαι το κακό αφεντικό
-Είμαι η alex Τοχημείο, χάρηκα (με ύφος μην-με-βλέπετε-που-χάζευα-είμαι-πολύ-καλή)
-Καλώς ήρθες λοιπόν
Από εκείνη την μέρα κάθε φορά που με βλέπει, μιας και δεν έρχεται συνέχεια στο τμήμα μου, είμαι σε διάλειμμα.
Μια να έρχομαι απέξω με το σάντουιτς στο χέρι, μια να πηγαίνω να βάλω καφέ, μια να καπνίζω. Μα που είναι όταν έχει πολύ δουλειά και εξυπηρετώ πελάτες, παίρνω τηλεφωνικά παραγγελίες, είμαι ανεβασμένη σε σκαμπό και τοποθετώ βιβλία; (μερικές φορές όλα αυτά γίνονται ταυτόχρονα).
Όοοοχι... το αφεντικό πρέπει να εμφανίζεται ακριβώς την στιγμή που ξύνεσαι.

Και μιας και το ανέφερα... δεν μπορείτε να φανταστείτε τι μπορεί να ξύσει ένας άνθρωπος όταν ψάχνει βιβλία και είναι αφηρημένος. Το πιο αστείο ήταν με έναν ωραιότατο κουστουμαρισμένο κύριο που μάλλον το εσώρουχο του μπήκε σε μια άβολη περιοχή και αφιέρωσε πολύ χρόνο για να το ξεμπλοκάρει.

Κοντεύει δώδεκα και το ρεπό μου τελειώνει.
Ξέρω, ξέρω... σας το έχω ξαναπεί... αλλά είμαι πολύ χαρούμενη που και αύριο δουλεύω και μάλιστα μαζί με τόσο υπέροχους συναδέλφους!

16 comments:

snikolas said...

Ha! Ακόμη δεν άρχισες βρε θηρίο άρχισες να τρως να πίνεις καφέδες και να καπνίζεις; Λίγο καιρό ακόμη και θα τους δέρνεις εκεί μέσα! :)

ONOMATODOSIA said...

ergasia kai xara...makari na sai panta etsi

NinaC said...

Με την πρώτη ευκαιρία θα σας επισκεφθούμε!

χεχεχε

loretta said...

Ζηλεύω που δουλευεις σε βιβλιοπωλείο!! (dream job No.1)

Anonymous said...

Αυτο ξαναπες το αγαπητη μου....

ειναι απεδεδειγμενο οτι μονο τοτε εμφανιζεται το αφεντικο ...οταν εσυ ξυνεσαι!!!

ειναι μεγαλη γκαντεμια το ξερω αλλα την εχω πατησει απειρες φορες ...καθημερινα θα ελεγα...οποτε σταματας λιγο τη δουλεια να σερφαρω λιγουλακι....τσουπ να τος ...

ρε μηπως με παρακολουθει?

Ντροπαλός said...

Καλημέρα,
Εύχομαι να ήταν απολαυστικό το ρεπό!
Ίσως να έπρεπε να βάλω το σχόλιο μου στο ποστ (Εεε...συγγνώμη..γκούχ....), αλλά τότε δεν είχα έμπνευση (ή το δούλευα μέσα μου) Πρώτα πρώτα: συγχαρητήρια!!!
Φανταστικό πόστ, δείχνει κάποιον που θέλει να δουλέψει, για να προσφέρει, να κερδίσει κλπ κλπ και όχι κάποιον, ο οποίος δικαιωματικά περιμένει να διοριστεί κάπου για να εισπράττει. Δεν γνωρίζω πώς θα είναι το μέλλον: σε ένα χημικό εργαστήριο; (μακάρι!), σε έναν εκδοτικό οίκο στην γνωμοδότηση για την εισαγωγή και την μετάφραση επιστημονικών βιβλίων; σε κάτι τελείως άσχετο; Όποιο και να είναι εύχομαι ό,τι καλύτερο

alex said...

πάλι σήμερα με βρήκε το αφεντικό να διαβάζω εφημερίδα... με το που έφυγε πλάκωσε κόσμος...
αμάν πια!
αν και νομίζω πως έχει ενημερωθεί για το ότι όλη μέρα δεν στέκομαι πουθενά (ελπίζω δηλαδή)

righttochange με έχεις καταλάβει :)

FUFUTOS said...

Συγχαρητήρια (καθυστερημένα βέβαια) γθια τη νέα δουλειά. Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει και που οι συνάδελφοι είναι υπέροχοι (Ελπίζω να έχουν κανονιστεί οι θερινές άδειες - γιατί τέτοια εποχή καμιά φορά το κλίμα μπορεί να χαλάσει)

Ohhh YESSS! Το αφεντικό ξέρει πότε να κάνει ΕΦΟΔΟ. Και ξέρει ποιοί δουλεύουν και ποιοί γίνονται ...ντούρασελ (μόνο) όταν εμφανίζεται.
Τώρα βέβαια αν οι ατυχείς συμπτώσεις είναι πολλές και πυκνές, ίσως να μην παραμείνει ανεπηρέαστος.

Εύχομαι στο επόμενο ρεπό η θάλασσα να είναι καλύτερη και να ευχαριστηθείτε το μπανάκι σας :)
___
Τη μέρα που θα έρθει για προεκλογική περιοδεία ο κ.Νομάρχης να φορέσεις την πιο κοντή μίνι φούστα σου και να τοποθετείς τα βιβλία ανεβασμένη στο σκαμπό :)

An-Lu said...

Μπράβο-μπράβο! Βλέπω γνώρισες ήδη και τον κύριο Μέρφι της δουλειάς σου!

NetKerveros said...

Το πιο σίγουρο είναι ότι το αφεντικό σου θα σε πιάσει να μιλάς στο κινητό. Για μένα είναι καθημερινότητα (εγώ είμαι το αφεντικό!)

Σπιτόγατος said...

Καλά, ότι σε παρακολουθεί είναι σίγουρο...
αλλά τι να κάνεις κι εσύ; να μην ξυστείς;

:))

Idάκι said...

Είναι μαθηματικά βέβαιο Άλεξ μου... αλλά τελικά τα αφεντικά μαθαίνουν από τους πάντες τι κάνεις και τι όχι!! Ακόμη και από τους πιο άσχετους συναδέλφους (πχ. στον κάτω όροφο κτλ.), είναι φοβερό ;)

Ωραίο το ρεπό όταν περιβάλλεται από δουλειά ε; :))

Anonymous said...

best regards, nice info
» »

Anonymous said...

best regards, nice info business card Tourist hotels amsterdam http://www.penis-pumps-6.info/Kaiser_in_richmond_ca.html perfume oscar de la renta aftershaves Hip joint pain relief Adderall xr detectable Toddler car seat covers Cheap advertising on online newspaper website Blackjack wine faberge perfume aol pop up blocker Poker genuis Joe hammond garden city football Proactiv solution order acne con

Anonymous said...

Αποκωδικοποιήσεις....: σιωπής, ψυχής, θρησκειών, μυθολογιών,.....
URL : www.siopi.gr
Γεια.....

manetarius said...

ΧΑΧΑΑΑααα..τρελλοκόριτσο!!
Γύρισα πίσω στις παλιές καλές εποχές να διαβάσω πως περνούσαμε εκεί μέσα με το πολύ πιο κακό, όπως αποδείχτηκε, αφεντικό και με τους υπέροχους συναδέλφους...(εδώ θα σ' ευχαριστήσω:Ρ)!!!
Τι ωραία χρόνια...μετά ήρθε ο καπιταλισμός...:)