Wednesday, December 13, 2006

"Στόλισμα"

Σε "κάποια" εταιρία, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ετοιμάζονταν όλοι να στολίσουν το δέντρο. Είχαν ήδη αγοραστεί καινούρια λαμπερά στολίδια, γιρλάντες, πολύχρωμα φωτάκια και οι καλοί υπάλληλοι έφεραν στην δουλειά cd-player, cd με τα τζιγκλμπελς, μελομακάρονα και κουραμπιέδες για να φτιάξουν ατμόσφαιρα.

Οι συνάδελφοι μαζεύτηκαν γύρω από το δέντρο μπουκωμένοι απ' τα γλυκίσματα, τα στολίδια ξεχείλιζαν μέσα από τις χάρτινες κούτες και τα "κάθε σπίτι μια γωνιά του μικρού Χριστού, Χέϊ" ολοκλήρωναν την γιορτινή ατμόσφαιρα.

Ακριβώς πάνω στο "χέϊ" άνοιξε η πόρτα από την μεγάλη αίθουσα συσκέψεων και βγήκε ο γενικός διευθυντής, ο μερικός διευθυντής, ο υποδιευθυντής, ο παραλίγον διευθυντής και ο διευθυντής του-μπι. Τελευταίος πρόβαλλε δειλά δειλά ο μικρός υπάλληλος. Η μουσική σταμάτησε, οι συνάδελφοι κατάπιαν βιαστικά και τον κοιτούσαν με έκπληξη. Ο μικρός υπάλληλος έδειχνε αλλιώς. Δεν μπορούσαν να προσδιορίσουν ποια ήταν η αλλαγή, αλλά ήταν βέβαιοι πως κάτι είχε αλλάξει πάνω του.

Εκείνος προχώρησε προς το μέρος τους αργά, ανασκάλεψε μέσα στα στολίδια, βρήκε το χρυσαφί αστέρι και στάθηκε δίπλα από την κεντρική είσοδο της εταιρίας.
Φόρεσε το αστέρι καπέλο, χαμογέλασε κάπως μπερδεμένα και παρέμεινε σιωπηλός.
Ο γενικός διευθυντής με ένα διακριτικό γκουχ γκουχ τράβηξε την προσοχή των σαστισμένων υπαλλήλων.
Όταν βεβαιώθηκε πως είχε την προσοχή όλων είπε με σοβαρή και σταθερή φωνή.
"Φέτος δεν θα στολίσετε δέντρο. Λυπάμαι. "Στολίσαμε" εμείς ήδη τον μικρό υπάλληλο.






Όποιος κατάλαβε... κατάλαβε!

10 comments:

Anonymous said...

Στείλτο στο Φασουλή και τον Παπαδόπουλο στα Νέα όπως είναι, σοβαρολογώ, και στο Λαζόπουλο επίσης...Το σκέφτηκες ή έγινε? ΄Το άκουσα σάν αληθινό περιστατικό προχτές, γι αυτό ρωτάω, άν πήγε 2/2 πάει πολύ..

alex said...

Το σκηνικό το σκέφτηκα, φαντάζεσαι να γίνονταν έτσι στ'αλήθεια;;;
Το "στόλισμα" όμως έγινε!




Τι εννοείς ότι το άκουσες σαν αληθινό; Με προβλημάτισες. Έγινε όπως το περιγράφω; Μα είναι δυνατόν;
Ααα.. και τι σχέση έχει ο Λαζόπουλος και οι υπόλοιποι;

snikolas said...

Όποιος δουλεύει σε εταιρεία κατάλαβε.

Anonymous said...

Άκουσα απλά πως απολύθηκε ένα παιδί προχτές και του το είπαν την ώρα που οι υπόλοιποι ψώνιζαν στολίδια, όλη η εταιρεία έχει π΄θει κατάθλιψη. Και γενικότερα δέ νομίζω να γίνονται διακρίεις τις ημέρες των απολύσεων σίγουρα θα είναι και άλλοι...
Για το Λαζόπουλο στο είπα γιατί συνηθίζει να διαβάζει μέιλ στην εκπομπή του, οι συνάδελφοι του παιδιού αυτού έλεγαν να στείλουν ΄σε εφημερίδες και τέτοια μπάς και ευαισθητοποιηθεί κανείς να μή γίνονται απολύσεις τέτοιες μέρες, έτσι γραμμένο όμως όπως το έγραψες κι εσύ σίγουρα θα μιλούσε μέσα σε περισσότερες καρδιές κι ας μήν είναι αληθινό περιστατικό, συγχαρητήρια για την πένα σου..

Anonymous said...

Ο Πρόεδρος-Γενικός Διευθυντής-Ιδιοκτήτης απουσιάζει ΔΗΛΩΣΕ ΑΣΘΕΝΗΣ.Οι εργαζόμενοι προσπαθούν νά δουλέψουν,προσπαθούν νά ξεχασουν οτι πιθανόν τήν πρώτη μέρα τού νέου χρόνου θά κάθονται σπίτι τους.Η γραμματεας τού παραπάνω πολυτεχνιτη αποφασίζει νά στολίσει τό δέντρο καί φωνάζει καί τούς άλλους νά τήν βοηθήσουν.Πράγματι ολοι κάνουν κάτι γιά νά αλλάξουν τήν ατμόσφαιρα.Τό τσιράκι του ΠΔΣ-ΓΔ-Ι.δέν εμφανίζεται καν.Κάποιες κοπέλες τραγουδούν τραγούδια τών ημερών.Ενας διευθυντής βγαίνει από τό γραφείο του καί αρχινά καί αυτός νά στολίζει τό δένδρο.Η ώρα είναι 13,45.Επειτα από ένα τέραρτο τά πάντα ειναι έτοιμα,η διάθεση έχει ανέβει.Κατόπιν όλοι μαζεύονται στό Λογιστήριο καί παίζουν ένα παιγνίδι.Λέει κάποιος ένα γράμμα καί οί υπόλοιποι πρέπει νά βρούν ένα ΟΝΟΜΑ-ΖΩΟ-ΦΥΤΟ-ΧΡΩΜΑ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ-ΠΟΛΗ/ΧΩΡΑ κλπ.έως τήν16,00.Αυτό τί σου λέει'.

anima rana said...

Xμμμμ..... "στόλισμα" μικρού υπαλλήλου, εεεε??? είναι ικανός ο νεαρός? ή όντως για τα μπάζα? Για φέρτε μου κανένα cv του τώρα που λύνω και δένω στο κοτέτσι μου, μπας και γίνει τίποτα και έτσι μπορεσει να τους "στολίσει" κι εκείνος και αντί για χρυσό αστέρι τους ρίξει και μια χρυσή μούτζα και φύγει!

Anonymous said...

Βρέ άντε δούλεψε λίγο στο δικό σου το blog που μου βολτάρεις ανέμελα στα υπόλοιπα κι εμείς περιμένουμε το Λιχνεστάιν!!
Για την anima πήγαινε, όσο για το σχόλιο του sarafof μάλλον το προσωπικό κόλλησε λίγο στο επάγγελμα, έ??
Ρώτησα εκείνο το παιδί Άλεξ και όντως έγινε έτσι, του το είπαν την ώρα που 4-5 άλλοι συνάδελφοι είχαν βγεί για φωτάκια...

An-Lu said...

Καλά...καλάμια δλδ! Είναι μετά να μην πάθει κανείς X-mas blues?

Agobooks said...

Μετά τη ψηφοφορία (12/12/2006) από την πλειοψηφία στη Βουλή της Αλβανίας, η χώρα δεν έχει πλέον την Ακαδημία των Επιστημόνων! Αργά τη νύχτα, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης(;) «Για την Ακαδημία των Επιστημόνων» με 75 ψήφους υπέρ(!) 2 κατά και 3 παρών! Σύσσωμη η αντιπολίτευση, απείχε της διαδικασίας, διαμαρτυρόμενη για το πρωτοφανές αυτό γεγονός. Η επιστημονική, ακαδημαϊκή και εκπαιδευτική κοινότητα, εκλιπαρούσανε, θεωρώντας την πράξη αυτή ως έγκλημα κατά της επιστήμης, η κυβέρνηση ωστόσο επέμενε και κατάφερε τελικά, να κλειδώσει τις πόρτες τον Ερευνητικών Ινστιτούτων που ήταν υπό την Ακαδημία!
Οι βουλευτές του PBDNJ(Κόμμα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα) Spiro Peçi και Leonard Solis ήταν αυτοί που ψήφισαν κατά του νομοσχεδίου και οι Leonard Demi(PD), Ymer Tola(PDK, Niko Nerenxi(PAA) δήλωσαν παρών!
Παρακαλώ πολύ, αν το γεγονός αυτό σε αγγίζει κι εσένα, είτε κάνε μια αναφορά είτε ανέβασε την είδηση στο δικό σου μπλογκ! Έτσι, η φωνή της διαμαρτυρίας, θα δυναμώσει και θα κάνει τους παχύδερμους και αυταρχικούς κυβερνώντες στην Αλβανία, να σκεφτούνε καλά, πριν οριστικοποιήσουν την ειδεχθή τους πράξη!
Φιλικά Ν.Ago

Anonymous said...

Ηταν 31 Δεκεμβριου 2001 απόγευμα όταν μαζί με ένα συνάδελφο περάσαμε από το γραφείο του προισταμένου μας να του ευχηθούμε καλή χρονιά. Βιαζόμουν να γυρίσω στο σπίτι. Εκτός από παραμονή πρωτοχρονιάς είχα και άλλο λογό για αυτό. Η κόρη μου είχε γεννηθεί πριν ένα μισο μήνα.
Του ευχηθήκαμε και αυτός μας έδωσε τα έγγραφα της απόλυσης μας .....
Μείναμε κάγκελο φυσικά και οι δύο. Τα καθίκια επιλέγουν αυτές τις ημερομηνίες γιατί διαφορετικά θα πρέπει να δώσουν αποζημίωση και για την άδεια διακοπών του επόμενου χρόνου. Η Πρωτοχρονιά εκείνου του χρόνου ήταν λίγο φρίκη. Κατ αρχήν δεν ήξερα τι να πω στην γυναίκα μου ... Εκείνη είχε σταματήσει να δουλέυει πρόσφατα.
Όπως και να έχει εγώ στις 7 Ιανουαρίου βρήκα άλλη δουλεία ΠΟΛΥ καλύτερη, ο φιλαράκος μου όμως ταλαιπωρήθηκε κοντά 3 χρόνια γαι να ξαναβρεί δουλεία ...