Thursday, June 22, 2006

Το κρίσιμο Π-Τ (Πρώτο Τέταρτο)

  • όταν ξυπνάς το πρωί. Που θέλεις να κοιμηθείς λίγο ακόμα. Που κλείνεις τα μάτια χωρίς να μπορείς να αντισταθείς σε δύο δευτερόλεπτα ύπνου. Που άλλοτε ξυπνάς αμέσως και άλλοτε όταν θα έπρεπε να είσαι ήδη στην δουλειά. Που νοιώθεις το κορμί σου μουδιασμένο. Τότε που τεντώνεσαι αλλά θες λίγο ακόμα...

  • μετά το σεξ. Που κοιτάς το ταβάνι και χαζογελάς, που ρίχνεις κλεφτές ματιές δίπλα σου. Που καλπάζει η καρδιά σου. Που το κορμί σου θέλει λίγο ακόμα... ή που ψάχνεις με τα μάτια σου τα εσώρουχα, τα ρούχα, τα παπούτσια και υπολογίζεις πόσο χρόνο θα σου πάρει να ντυθείς και τι δικαιολογία θα πεις για να εξαφανιστείς.

  • που περιμένεις την σειρά σου σε χώρο αναμονής. Που διαβάζεις τα ενημερωτικά φυλλάδια, που στέλνεις μηνύματα ή μιλάς στο κινητό. Μετά το Π-Τ κοιτάς συνεχώς το ρολόι, καρφώνεσαι σε κάποιον ή κάτι που κουνήθηκε και πετάγεσαι μόλις ακούσεις το όνομα σου.

  • που μαθαίνεις ένα άσχημο νέο. Που αναρωτιέσαι αν το έχεις πράγματι ακούσει. Που θες να γυρίσεις τον χρόνο πίσω. Μετά το Π-Τ ίσως και όλα να έχουν αλλάξει.

  • ενός καβγά. Που προσπαθείς να συγκρατήσεις τα λόγια σου. Που κρατάς επίπεδο. Στο τέλος του Π-Τ ο καβγάς έχει ήδη τελειώσει ή έχεις παρεκτραπεί: "Γαμώ το πρώτο τέταρτο που κρατήθηκα και δεν σου έχωσα μπινελίκια"

  • μετά από νάρκωση. Που νοιώθεις την πλήρη θολούρα: "Τι ωραία είναι η ζωή... τι καλά περνάμε... τα βλέπω όλα όμορφα". Μετά το Π-Τ σκέφτεσαι "Μπορώ να έχω λίγο από αυτό που μου δώσατε πριν, σας παρακαλώ;"

  • που αισθάνεσαι μεθυσμένος. Τι ευτυχία είναι αυτή που νοιώθεις; Αναρωτιέσαι "μα πόσο κουλ τύπος είμαι τελικά; Και γαμώ τα τυπάκια...". Μετά το Π-Τ συνεχίζεις να χοροπηδάς ή κάνεις εμετό ή πηδάς-σκέτο.

  • στην καινούργια σου δουλειά. Που όλοι σου συστήνονται. Που είσαι σαν ξυλάγγουρο και λες σε όλα "ναι, ναι το κατάλαβα" και ας μην έχεις καταλάβει Χριστό. Μετά το Π-Τ φυσικά και δεν θυμάσαι τίποτα και κανέναν παρά μόνο που είναι η καφετιέρα και σε ποιους χώρος μπορείς να καπνίσεις.

  • όταν βουτάς σε παγωμένη θάλασσα. Που η καρδιά σου σφίγγεται, τα άκρα σου μουδιάζουν, που ακόμα δεν έχεις το κουράγιο να βουτήξεις το κεφάλι. Μετά το Π-Τ συνηθίζεις το μελανό σου χρώμα και κολυμπάς ανέμελα. Περιγελάς τους υπόλοιπους που μπαίνουν ως το γόνατο, βρέχουν τα χέρια και τις πλάτες βγάζοντας μια κραυγή "Μπούζι Πανάγο η θάλασσα... μπούζι", ξεχνώντας πως έτσι έκανες και εσύ πριν μόλις ένα τέταρτο.

  • του πρώτου ραντεβού. Που ρωτάς τι δουλειά κάνει, τι αυτοκίνητο έχει, τι ομάδα είναι και φυσικά τι ζώδιο. Μετά το Π-Τ περιμένεις πότε θα τελειώσει το μαρτύριο ή πότε θα κυλιστείς στα πατώματα μαζί του/της.

  • του θανάτου. Μέχρι να δεις που θα σε στείλουν.

  • όταν ξεκινάς ένα ποστ. Που σκέφτεσαι "Τι να γράψω σήμερα". Μετά το κρίσιμο Π-Τ έχεις γεμίσει μια σελίδα με ανοησίες του πρώτου τετάρτου.

17 comments:

Νicola Beerman said...

...OΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΕΤΑΡΤΑ ΤΑ'ΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΣΕΞ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΘΕΝΟΣ!

Ντροπαλός said...

Καλησπέρα,
Σκέφτομαι το πρώτο τέταρτο των εξετάσεων, όπου αισθάνεται κανείς ότι δεν ξέρει τίποτα, ότι οι ερωτήσεις είναι ακατανόητες και ότι δεν θα γράψει.
Καλό Σαβαττοκύριακο!

Anonymous said...

beerman, tote perimene to prwto tetarto molis xaseis tin parthenia sou. Tha kratisei parapanw apo ena tetarto, believe me! :p

Edw pou ta leme, i wish I was still parthenos. Less compicated...... come to think of it, ase kalitera. Kalitera twra. I think. It's early....... damn!

K.

Your Man said...

Νομίζω πως το πιο σημαντικό πρώτο τέταρτο είναι αυτό ΠΡΙΝ από το σεξ.

"Θα μου κάτσει, δε θα μου κάτσει;"

Кроткая said...

:) και που μαθαίνεις ενα καλό νέο? που χοροπηδας και χαζογελας αλλα μετα συνηθιζεις στην ιδεα...και δε σε πολυνοιαζει πια!

Almost Famous said...

το ΠΤ μετά από την πρόταση γάμου
- να ουρλιάξω?
- να πω ναι?
- να βάλω τα γέλια?
- να τον διαλοστείλω? να του πω: τώρα το
θυμήθηκες?

Idάκι said...

Το ΠΤ στη δουλειά - Να πιω καφέ κ να σεργιανίσω στο νετ μέχρι να ανοίξει το μάτι, ή να ξεσκιστώ να παραδώσω μέχρι το διάλειμμα την πρώτη αναφορά της μέρας;

Το ΠΤ σε μια ταινία στο σινεμά - θα μ'αρέσει, θα με συνεπάρει, θα τη σιχαθώ, θα σηκωθώ να φύγω...

Μ'αρέσουν τα πρώτα τέταρτα, είναι ακόμη όλα απροσδιόριστα...

UrbanTulip said...
This comment has been removed by a blog administrator.
UrbanTulip said...

κλαπ κλαπ! Ωραιότατο concept.

Το Π-Τ όταν πρέπει να μιλήσεις σε κάποιο που σ αρέσει και έχεις εκεινα τα λίγα λεπτά για να κάνεις το κλικ και να αρχίσει το παιχνίδι

snikolas said...

Το Π-Τα μετά από απίστευτο φαγοπότι. Ένα τέταρτο ενοχές για την απίστευτη γουρουνίλα! :)

αθεόφοβος said...

Το ΠΤ που σου δίνουν ένα παιδί στά χέρια.
Τι είναι αυτό το χρώμα που έχει;
Είναι γερό;
Μήπως του βγεί κανένα χέρι η πόδι 'οπως το κρατάω;

114ΛΕΞΕΙΣ said...

Αν όλα έχουν ένα Π-Τ , ποιό είναι το νόημα του Τ-Τ πριν το Π-Τ

Anonymous said...

Gee, mitsak, thanks for reminding me. Jeez.

An-Lu said...

pas mal, pas mal du tout!
Το πρώτο τέταρτο της ανάγνωσης ενός βιβλίου....

Γείτων said...

Το Π-Τ αφού διαβάσεις το εν λόγω post. Που όλη σου η ζωή γεμίζει πρώτα-τέταρτα. Και διαπιστώνεις ότι τ'αγαπάς όλα. Και τα χαρούμενα, και τα θλιμμένα. Γιατί για τις εντάσεις των Π-Τ ζούμε.

Epicuros said...

Νά'χα πολλά τέταρτα να διάβαζα όλα τα άπειρα ενδιαφέροντα βλογκάκια! 'Ελα όμως που ο χρόνος δεν είναι άπειρος! Εγώ ίσως είμαι αλλά με την άλλη έννοια! Γειά σου 'Αλεξ.

Σταυρούλα said...

Το Π-Τ αφού διαβάσεις το ποστ και όλες τις ιδέες για Π-Τ στα σχόλια και σκεφτεσαι:" Τι "ωραίες" εμπειρίες από Π-Τ που έχουμε όλοι!!"